Over

Ik ben Kaisa, ik kom oorspronkelijk uit Finland, maar voel me nu volledig deel uitmaken van Brussel. Ik ben hier toevallig terechtgekomen na de middelbare school en ben gebleven doordat de stad mijn hart stal.

Eigenlijk heb ik altijd al gebakken. Eerst hielp ik mijn moeder in de keuken, maar al snel maakte ik mijn eigen taarten. Toen ik jonger was, dacht ik er nooit over na om professioneel te gaan bakken, maar omdat het iets is waar ik erg van geniet, heb ik besloten om ermee aan de slag te gaan. Ik heb de opleiding Brood- en banketbakker gevolgd, begon te experimenteren met verschillende ingrediënten en kwam erachter dat het voor mij de smaak is waar het om draait. Ik sta voor simpele, maar heerlijke taarten!

Ik houd ook van het vieren van verjaardagen. Of eigenlijk elke gelegenheid. Ik geloof dat het belangrijk is jezelf elke dag te verwennen, en dat is wat ik mensen probeer aan te bieden met Pala Cakes. Je kunt hier een kijkje nemen voor mijn aanbod. Smakelijk!

Wat betekent Pala?

Pala is Fins voor “stuk” zoals in: “een stuk taart”.

Wat is je favoriete taart?

Citroen en bessen zijn veilige keuzes, maar iets ongewoons als vlierbloesem of duindoorn kan ik ook zeker waarderen. En natuurlijk heeft de witlooftaart (zie hieronder) een belangrijke plaats in mijn hart.

Wat is de witlooftaart?

Een paar jaar geleden was ik aan het experimenteren met verschillende recepten en ingrediënten. Op een gegeven moment, in de herfst, probeerde ik verschillende seizoensgroenten uit, zoals wortel en pastinaak. Dat bracht me op het idee om ook een taart te maken met witloof, een groente die ik erg lekker vind en nog niet in een taart had gezien.

De witlooftaart lukte goed, en is nu de taart waar ik het meest trots op ben, omdat het een beetje ongewoon is en een mooi symbool van mijn liefde voor Brussel. De witlooftaart is soms beschikbaar als een maandelijke taart.